perjantai 28. syyskuuta 2012

Kirjoitukset ja koeviikko= kiire

Edellisesta tekstistä onkin jo aikaa. Ja tälläkin kertaa olla epäilyttävästi liikkeella kolmen koon taktiikalla. Tai oikeastaan jo neljän koon taktiikalla. NImittäin on Koeviikko. On Kirjoitukset. On Koulukuvaus. On Kiire. Mutta minne? Kaiken tämän kiireen ja tohinan keskellä olisi jokaisen syytä pysähtyä miettimään suurempia linjoja. Miksi koulua käydään ja mihin sillä tähdätään. Ainakin omasta mielestäni yksi koo täytyy aina pitää mielessä kun koulumaailmasta puhutaan. Ja se on Kokonaisuus. Kiireen, koeviikon ja kirjoitustenkin aikana pitäisi muistaa iso kuva ja kokonaisuus. Koulu on meille kaikille tärkeä asia ja koulutus avaa monia ovia. Muistakaa se kaiken kiireen keskellä. Tehkää yksi asia kerrallaan vaikka miten deadlinet painavat päälle. Keskittykää siihen mitä teette, niin kyllä asiat löytävät omat uomansa. 

Näiden suurten ja taivaanrantaa maalaavien lauseiden jälkeen on syytä kertoa totuus ;). Omalta kohdaltani ensimmäinen jakso on ollut pitkälti opettelua talon tavoille. Henkilöstö on jo tullut tutuksi, mutta työni kannalta olennaisimmat henkilöt, lukiomme opiskelijat, ovat jääneet vielä etäisiksi. Tämä tietysti harmittaa, mutta onneksi ensi jaksossa pääsen kuumasta kopistani myös "oikeisiin töihin", opettamaan. Toivon, että mahdollisimman moni lukiolainen tulee kurssilleni. Voin kertoa, että kurssi on mielenkiintoinen ja vaihteleva sittä huolimatta, että sen aiheena on Euroopan unioni. Jos ette muuten tulisi kurssille, tulkaa edes uteliaisuudesta.

Kaikien kaikkiaan ensimmäinen jakso on mennyt todella nopeasti. Tuntuu, että koulu alkoi vasta ja jo nyt vaihtuu jakso. Opettelua on taatusti riittänyt muillakin kuin minulla. Siirryttiinhän lukuvuoden alusta 75 minuutin oppitunteihin. Ainakin se palaute, joka minulle asti on kantautunut, on ollut pääosin positiivista. Tosin opetustuokioiden määrän vähentyminen viikossa viidestä kolmeen on saattunut tehdä tepposet yhdelle jos toisellekin opettajalle. Nimittäin on saattanut käydä niin, että entinen 45 minuutin oppitunti sisältöineen ja suunnitelmiin on vaihtunut 75 minuutin tuokioksi. Tämä on tietysti hyvä asia asioihin syventymisen kannalta, mutta koko kurssin oppimäärän läpikäyminen voi käydä kiireiseksi. Tässäkin asiassa opitaan koko ajan lisää. Pohjatuntien tulo ja toteuttaminen koeviikolla olikin haastellisempaa kuin ajattelin, johtuuko sitten koeviikon ja kirjoitusten päällekkäisyydestä. Toinen jakso näyttäköön miten homma kehittyy. Joka tapauksessa toisen jakson alussa nettiin ladataan sähköinen palautelomake ensimmäisestä jaksota, toivon että mahdollisimman moni käy antamassa palautetta.

Toinen jakso alkaa siis ensi torstaina. Vielä ennen sitä järjestetään koulukuvaus. Toinen jakso alkaa koko koulun yhteiselle taideteemapäivällä. Taidepäivästä, toisesta jaksosta ja syksyn kirjoitusten tunnelmista lisää ensi viikon blogissa. Nyt hyvää viikonloppua kaikille tasapuolisesti, unohda kiire, edes hetkeksi.

Tuomas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti