torstai 16. toukokuuta 2013

Ruotsin kulttuurikurssi Luulajassa på svenska

Ruotsin kulttuurikurssi vieraili Luulajassa 14.5. Ohessa opiskelijoiden koontia päivästä. Jokainen kurssilainen bloggaa vielä erikseen retkestä.  Kurssin blogihan on osoitteessa http://ijokultur.wordpress.com oppilaiden omat blogit löytyvät sivun länkar alta.

Det var jätteroligt att alla i gruppen kom med till Luleå. Dom hade lovat regn med solen sken. Vi besökte Gammelstad först. Den är alltså den gamla staden. Där besökte vi en gammal kyrka som var katolsk och senare luthersk på 1500-talet. Jesuskrucifixen var fantastisk. Den är röd i midsommarsolen. En äldre dam berättade för oss om kyrkans historia och vi förstod mycket!

Vi hade tre timmar tid att gå runt i staden. Först tittade vi på Kulturens hus. Där var ett café, ett bibliotek och en konstutställning. Vi shoppade och pratade mycket svenska. Svenskarna var pigga och glada. De talade svenska fast vi talade finska mellan oss. Några hann inte äta eftersom de hade så bråttom att shoppa! :-)

Svenska kvinnor var jättevackra! Och det fanns så många skobutiker! Resan var jätterolig. Vi träffade inte Eric Saade. :-( Det var lite trångt i bussen men stämningen var jättebra. Nästa gång ska vi övernatta där eller hur...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti