perjantai 10. toukokuuta 2013

Energiainfopäivä 8.5

Lukiolla vietettiin energiainfopäivää keskiviikkona 8.5. Saimme vieraita Iilaaksosta. Energiatehokkuudesta, hiilijalanjäljestä, uusiutuvasta energiasta ja Hinkusta lukiolaisille olivat kertomassa Saara Paakkola, Irja Ruokamo ja Kari Manninen. Jos nyt mietit, mitä tarkoittaa Hinku, niin hyvä. Lue teksti loppuun niin sanan merkitys avautuu myös sinulle.


Mittarit työssään

Mites sitä sähköä luokassa kuluukaan?
 Sähkönkulusta mittaavia mittareita voi tiedustella lainaan omalta sähköyhtiöltä. Voin suositella. Silloin aidosti huomaa mihin ja miten paljon sähköä kuluu.

Infon toteutustapa oli hyvä. Kyseessä ei ollut tylsä luento, vaan havainnollistava esitys, joka eteni tietovisan muodossa. Saimme muun muassa pohdittavaksemme kysymyksiä siitä, mikä on hiilijalanjälki, mitä tarkoittaa Hinku-kunta ja kuinka monta tuulimyllyä Iissä onkaan. Voittajille oli myös hyvät palkinnot.

Tietovisa käynnissä

Vastaukset olivat tarkoin varjeltujaLämpimät kiitokset vierailijoille. Niin, se Hinku-sanan merkitys? Katso lisätietoja Hinku-hankkeesta täältä. Ehdottoman kannatettava hanke ja jossa siis myös Ii on mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti