tiistai 16. lokakuuta 2012

Yritysvierailu fysiikan kurssillaKävimme viime perjantaina kolmosluokan fysiikan ryhmän sekä uuden rehtorimme Tuomaksen kanssa yritysvierailulla iiläisen Detection Technologyn luona. Detection Technology, eli lyhyemmin DT, valmistaa erilaisia röntgenlaitteita ja komponentteja. Vierailusta teki kuitenkin mielenkiintoisen jo se, että DT toimii Iin Micropoliksen tiloissa, joten viimeinkin pääsimme näkemään millaista aiemmin tuntemattomana pysyneen rakennuksen sisällä oikeasti on.

Paikan päällä meidät ottivat iloisesti vastaan Tuija Miettunen ja Matti Kauppinen. Tervehdysten jälkeen siirryimme kahviautomaatin kautta DT:n kokoushuoneeseen, jossa Tuija ja Matti pitivät meille esitelmän Detection Technologysta ja sen toimialasta. Kahviautomaatin kanssa oli tosin pieniä vaikeuksia, mutta lopulta kaikki saivat kahvinsa ja pääsivät kuuntelemaan isäntiemme valaisevaa esitystä. Opimme paljon itse röntgentekniikasta ja sen toiminnasta sekä teoriassa että käytännössä. Hyviä neuvoja saimme myös siitä, miten opiskelunsa kannattaa suunnitella jos haluaa alalle töihin.

Esitelmän jälkeen suuntasimme röntgenlaboratorioon, jossa saimme nähdä miten esimerkiksi lentokentiltä löytyvä matkalaukkuskanneri  toimii käytännössä. Matti, joka toimii DT:n säteilyturvapäällikkönä , sekä skannerin käyttäjä Pauli Hökkä antoivat meille demonstraation siitä, miten matkatavarat läpivalaistaan ja tutkitaan laitteella. Saman käsittelyn voisi tarpeeksi suurella laitteella tehdä jopa kokonaiselle rekalle.

Tämän jälkeen meillä oli vielä sen verran aikaa, että kerkesimme käydä Micropolis Spectrumin röntgenlaboratoriossa , jossa pääsimme tutkimaan röntgenputkea lähempää. Tämän jälkeen otimme ohessa löytyvän ryhmäkuvan ja suuntasimme kotiin päin.

Vierailu oli mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu ja ainakin itse opin reissulla paljon. Oppimastamme on varmasti hyötyä opiskelussamme, sillä asiat hahmottaa paljon paremmin kun ne on nähnyt itse käytännössä, eikä vain lukenut niistä kirjan sivuilta. Saattoipa joku jopa innostua Detection Technologyn ansiosta röntgentekniikasta niinkin paljon, että hakeutuu myöhemmin alalle. 

Vierailu oli siis kaikin puolin onnistunut. Siksi toivonkin, että koulumme järjestäisi vastaavia tapahtumia myös tulevaisuudessa.

J-P Pauanne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti