torstai 11. lokakuuta 2012

Marina Gasparinin taidetyöpaja 10.10.12

Susannan työ

Jo viime viikolla alkanut työpaja päättyi tänään. Tässä hieman ajatuksia oppilaan näkökulmasta.

Kun alun perin luin koulun ilmoitustaululta kyseisestä projektista, en ymmärtänyt puoliakaan työselostuksesta, mutta päätin lähteä mukaan ihan mielenkiinnosta. Työpajaan osallistui yhteensä 7 opiskelijaa ja paljon opettajia. Ehkä englanti opetuskielenä säikäyttänyt osan halukkaista pois, olin odottanut, että enemmän opiskelijoita osallistuisi. 

Kaikki valmiit työt, kuvassa Mari Maunu
Englantia ei ollut vaikea ymmärtää kun Marina selitti kaiken hyvin ja häneltä uskalsi mennä kysymään ohjeitakin. Meidän tuli piirtää läpinäkyvälle pleksilevylle, mitä näimme sen toisella puolella: itse valitsin mallikseni pahaa aavistamattoman kollegani. Sitten alkoi työn hauskin vaihe. Me upotimme lankoja liimaan ja asettelimme ne työn kuvan ääriviivoja pitkin. Ensimmäinen kerta hurahti liiman kanssa sotkiessa. 

Kun palasimme tänään, saimme varovasti irrottaa kuivuneet työt ja vahvistaa niitä ohuella ompelulangalla. Kaikki onnistuivat töissään ilman (suuria) vastoinkäymisiä, itsekin sain vain muutaman kerran neulan sormeeni. Lopuksi ompelimme työmme valkealle kankaalle Marinan kuvattavaksi. Työt olivat hyvin erilaisia, mutta useammat olivat valinneet aiheekseen maiseman tai esineen: auto, puu, keinutuoli, kaappi, lavuaari ja hana tai maisema Sanna Koiviston ateljeen ikkunasta. Lopputulos tulee nähtäville Marinan nettisivuille.

Tunnit kuluivat nopsaan koska työskentely oli rentoa ja sai rupatella samalla kaverin kanssa. Opettajien pöydässä kävi koko ajan keskustelu ja naurun remakka raikui välillä niin, ettei kuullut mitä toinen sanoi. Opiskelijoiden pöydässä oli hiljaisempaa ja olimme jakaantuneet pieniksi työpareiksi. Olisi ollut mahtavaa jos pöytä olisi ollut täynnä ja olisimme voineet haastaa opettajat melun pidossa!

Kaiken kaikkiaan taidepaja oli hauska ja mukavan lyhyt kokonaisuus, eikä se haitannut opiskeluakaan. Nyt harmittaa, etten ole aiemmin lähtenyt mukaan näihin työpajoihin.

Susanna Kaan10A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti