torstai 9. lokakuuta 2014

Lukiolaisten arvokysely 2014

Käykäähän ihmeessä vastaamassa lukiolaisten arvokyselyyn te jotka näette tämän :)

"Myönnetään heti alkuun: Vaikka olet Lukiolaisten liiton jäsen, SLL:n perusperiaatteet eivät varmaankaan ole sinulle kovin tuttuja. Oletko joskus miettinyt asiaa? Miksi me haluamme, että lukiossa on valinnaisuutta, että opiskelijoilla on oikeus opintotukeen tai että opiskelijakunnilla on vaikutusvaltaa? Harvemmin näiden kysymysten äärelle pysähtyy. Vastaukset vaikuttavat itsasiassa aika itsestäänselviltä: "Totta kai nämä edut kuuluvat lukiolaisille". Jotain näissä on kuitenkin taustalla.

Sinulta tuskin kysellään kovin usein ajatuksia arvoistasi ja periaatteistasi. Vielä harvemmin taidetaan kysellä, mitä arvoja ja periaatteita suomalaisilla lukiolaisilla on. Tai mitä niiden pitäisi olla.

Nyt kysytään.

Suomen Lukiolaisten Liitto uudistaa tänä syksynä periaateohjelmaansa uuteen muotoon. Marraskuussa Liittokokous hyväksyy ensimmäistä kertaa uuden Lukiolaisten arvot ja periaatteet -asiakirjan, joka toimii jatkossa Liiton kaikkien tavoitteiden ja politiikan pohjana. Haluamme, että jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus osallistua mukaan sanelemalla omat ajatuksensa, arvonsa, periaatteensa meille, jotta kaikki tämä ei jäisi ainoastaan pienen piirin pyörittelyksi.
Kysymys on yksinkertainen: "Miten tärkeitä nämä arvot ovat sinulle lukiolaisena?". Vastaaminen myös: tämä vie enimmillään viisi minuuttia. Pääset vastaamaan kyselyyn osoitteessa http://www.lukio.fi/arvot

Meillä lukiolaisilla on paljon yhteistä. Aivan varmasti. Mutta mitä se on?

Syksyjä toivotellen, 
Otto, puheenjohtaja"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti