maanantai 27. elokuuta 2012

Uusi lukuvuosi, uudet kujeet


Tämän blogin idea lähti oikeastaan halusta kertoa koulumaailman kuulumisista helposti lähestyttävällä ja kommentoinnin mahdollistavalla tavalla. Koulun nettisivujen päivitys on joskus varsin työlästä ja niiden seuraaminenkaan ei välttämättä ole kovin aktiivista, mutta nykyaikaiset blogipalvelimet tarjoavat jo niin hyviä vuorovaikutuksen mahdollisuuksia, että niitä kannnattaa hyötykäyttää. Jatkossa tässä blogissa julkaistaan tasaisin väliajoin, eli käytännössä viikon tai parin välein opettajien ja muun henkilökunnan kirjoituksia milloin mistäkin aiheesta. Myös opiskelijoiden puheenvuoroja toivotaan. Kirjoittajat toivotat kommentteja ja ottavat vastaan aihe-ehdotuksia.

Se blogin ideasta ja tavoitteista ja itse asiaan. Koulu on pyörinyt jo kaksi viikkoa. Voi siis sanoa, että aika kuluu nopeasti. Ainakin itselläni on sellainen tunne, että aika vain valuu käsistä. Vaikka koko ajan on tekevinään jotakin, silti koko ajan on päällä tunne siitä, että oikein mitään ei saa tehdyksi. Olen pyrkinyt tutustumaan uudessa ympäristössä uusiin ihmisiin ja olen iloikseni havainnut sen avoimuuden, millä minut on otettu vastaan. Niin koulumme henkilökunta kuin opiskelijatkin ovat ottaneet rohkeasti yhteyttä. Paljon uutta asiaa tulee vastaani koko ajan, mutta onnekseni minulla on ympärilläni ihmisiä, joilta kysyä neuvoja. Niitä tulen taatusti tarvitsemaan koko lukuvuoden ajan.

Mutta onhan toki jo jotain tehtykin. Mainiona esimerkkinä uuden viran mukanaan tuomista haasteista on se, että saa kommentoida koulun asioita myös julkisuuteen. Tästä mainiona esimerkkinä on alla oleva juttu. Toki näin rehtorina harmittaa lehtijutun viimeiset sanat:  "keinoja pysäyttää lukion opiskelijamäärän lasku...
Ilmaiskirjat eivät ole tuoneet toivottua tulosta, mutta käytäntöä aiotaan jatkaa." Kuten sananlasku sanoo, any publicity is good publicity. Ja lukiolaisen kielitaidolla kyseisen lauseen kääntäminen ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia. Ja mitä itse lehtijuttuun tulee, kannattaa tsekata erityisesti jutun kommentteja. Selväksi käy ainakin se, että Iin lukion asiat kiinnostavat.

Iin lukio Kalevassa

Kalevan juttu oli myös mainio lähtölaukaus tälle blogille ja yleisesti ottaen Iin lukion uudelle ajalle sosiaalisessa mediassa. Käy Iin lukion Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/Iinlukio tai ihan perinteisesti koulun kotisivuilla Iin lukion kotisivut. Osoita että lukiomme kiinnostaa myös sinua. Tämän blogin kommenttikenttään kaivataan ehdotuksia siitä, miten Kalevankin osoittama opiskelijakato saadaan tyrehtymään. Siis miten Iin lukion opiskelijamäärä saadaan kasvuun.

Tuomas

1 kommentti:

  1. Itsekin pari viikkoa mukana olleena voin iloiten todeta, että Iin lukion ja Valtarin koulun väki, opettajat ja oppilaat, ottavat uudet tulokkaat todella lämpöisesti ja avoimesti koulun toimintaan mukaan. Voisimmeko levittää tätä iloista ja avointa tekemisen meininkiä laajemminkin? Meillä on hyvä opiskella ja tehdä töitä!!

    VastaaPoista